top of page
PERMANENTE DESIGNROUTE
EINDHOVEN

Step by step toward a permanent designroute

 

De Roundabout designroute is een concept, bedacht vanuit de merkstrategie en de nieuwe binnenstadsvisie van Eindhoven, citymarketing organisatie Eindhoven247 en mede gefinancierd door de binnenstad ondernemers. SOEPS Creative Collective is de creatieve partner en uitvoerder. Het resultaat moet een eenduidige profilering van de stad opleveren waardoor bezoekers naar Eindhoven komen om inspiratie op te doen. 

 

Om de bezoekers van Eindhoven te inspireren komt er een permanente designroute in de binnenstad van Eindhoven. Deze “Roundabout Design” moet uiteindelijk een verbinding worden tussen design-georiënteerde instellingen zoals TAC, de DesignAcademy, het Philips Museum, de Kazerne, het VanAbbeMuseum, het DesignHuis, de SchellensFabriek, het NRE terrein en het VDMA. De Eindhoven Brandstore op het Stationsplein is daarbij de start en eindpunt. Tijdens DDW 2016 was de kick-off van dit proces als opmaat naar de permanente designroute, daar zal deze Roundabout designroute in vol ornaat te zien zijn in het landelijk themajaar 'Van Mondriaan tot Dutch Design'.

 

De ambitie, positie en toekomstige groei van Eindhoven als stad en hart van de Brainport regio wordt steeds sterker qua positie en herkenbaarheid. Eindhoven staat bol van design en technologie. We spelen mee op wereldniveau, maar het grappige is dat dat voor de bezoeker van Eindhoven niet zichtbaar is. Het zit verscholen achter ramen en muren. Daar binnen wordt hard samengewerkt aan nieuwe wereldse innovaties. Eindhoven is een boeiende en onconventionele stad. Daar waar de Hightech Campus, SectieC, Strijp-S en de TU/e goed op weg zijn, moet je moeite doen om dat in het centrum te ontdekken. Cultuur ligt in Eindhoven niet op straat en ook de naoorlogse ‘opbouw-architectuur’ wint geen prijzen en laat niet zien wie we als stad echt zijn. Behalve die ene Designweek per jaar: dan komt alles en iedereen naar buiten om het ware karakter van Eindhoven te laten zien.

De Roundabout Designroute kwam tot stand met topontwerpers zoals; John Körmeling, Maarten Baas, Tessa Koot, Aart van Asseldonk, Ivo Schoofs, Hugo Vrijdag.

www.roundabout.design

design
roundabout

x

Logo-ehv247_cl83MDB4MF9kXzFfcG5nXy9fYXNz
bottom of page